Karakter

De Franse Basset is een allemansvriend met een zacht karakter. Van origine een meutehond; dat maakt hem een sociale hond. Hij staat op zijn korte benen stevig in de wereld. Geen spoor van nervositeit. Stipte gehoorzaamheid mag je niet van hem verwachten.

 

,

Een zeer consequente en geduldige opvoeding maken van hem een prettige, behoorlijk gehoorzame huisgenoot, die een grote band heeft met zijn baas. Puppy-training is aan te bevelen. Als volwassen hond heeft hij dagelijks een flinke wandeling nodig.

Algemeen voorkomen van de hond
De Basset Artésien Normand is een lage, stevige hond met gestrekte bouw. Hij heeft een prachtig hoofd met lange, soepele gedraaide oren en sprekende ogen. Hij toont geen grofheid.
Lange hond in verhouding tot zijn hoogte, stevig op de benen, compact; zijn hoofd roept de herinnering op aan de adel van de ” grand chien Normand”.

Belangrijk verhoudingen:

  • schofthoogte: lengte van het lichaam +/- 5:8
  • diepte van de borst: schofthoogte +/- 2:3
  • breedte van de schedel: lengte van het hoofd +/- 1:2

Kortom: een hond met allure. Zijn schouderhoogte ligt tussen 30 en 36 cm; het gewicht van een volwassen Artésien ligt tussen 15 en 20 kilo. Hij is vrijwel altijd driekleurig (zwart, wit en vaalrood).